0 392 444 22 29 info@girneivf.com Hartë
Konsultim falas WHATSAPP 0 533 850 02 00

Le të ju telefonojmë

IVF (IVF)

IVF (IVF)
Eshtë për të siguruar fekondimin duke marrë vezët e gruas dhe spermën e burrit nga trupi dhe duke i bashkuar ato në kushte laboratorike. Këtu, përpunimi i bërë jashtë këtij organi quhet IVF (fekondim in vitro) ose fekondim in vitro.
Kjo metodë, e cila u zhvillua në fillim të viteve 1970 për gratë që kishin kanale të mbyllura të mitrës për të pasur fëmijë, fitoi popullaritet me lindjen e fekondimit të parë in vitro Louise Brown në 1978. Eshtë metoda e parë që përdoret dhe për këtë arsye është më e njohura midis trajtimeve të infertilitetit.

Fazat e Trajtimit IVF
Qëllimi i trajtimeve të IVF është të zhvillojnë folikuj të shumëfishtë dhe të maksimizojnë mundësinë e mbledhjes së disa vezëve në të njëjtin cikël menstrual.

Induksioni i ovulacionit IVF; Induksioni i ovulacionit (para-trajtimi me gjilpërat që duhen përdorur në protokollin e shkurtër ose të gjatë) është provuar të krijojë një sasi të madhe qeliza vezësh. Folikulat e formuara monitorohen nga ultratinguj çdo 3-4 ditë dhe pritet të arrijnë madhësinë e duhur. Ndërkohë, vlerësohen nivelet e matura të E2 dhe LH dhe përgjigja e vezoreve ndaj trajtimit. Pasi gjëndrat të arrijnë pjekurinë e dëshiruar, vendoset dita e mbledhjes së vezëve (OPU). Grumbullimi i vezëve kryhet nën drejtimin e ultrazërit vaginal nën anestezi të përgjithshme. Grumbullimi i vezëve kërkon të paktën 6 orë agjërim dhe preferohet në mëngjes. Pas grumbullimit të vezëve, pacienti largohet pasi pushon për 2 orë në qendrën tonë.

Pas grumbullimit të vezëve (OPU), oocitet e mbledhura (qelizat e vezëve) së pari trajtohen dhe lahen dhe hiqen mbeturinat. Vezët e pjekura zgjidhen dhe përgatiten për ICSI. Ndërkohë, sperma nga bashkëshorti përgatitet duke kaluar nëpër një proces të veçantë larjeje. Spermatozoidi merret në mikropipetë dhe një spermë e vetme injektohet në ovocitin e mbajtur nga një pipetë tjetër. Ky proces përsëritet për secilën çift të oociteve-spermatozoideve. Pas injektimit, futet në inkubator në temperaturë speciale dhe përqendrimi i dioksidit të karbonit në sera speciale dhe nivelet e fekondimit dhe cilësia e zhvillimit monitorohen periodikisht.
Pas zhvillimit të embrionit, embrionet me cilësi më të mirë zgjidhen në ditën 3 ose ditën 5 dhe përgatiten për transferim.

Pas procedurës, pacientit i jepen ilaçe hormonale në formën e injeksioneve, supozitorëve ose kremrave për të mbështetur endometriumin. Ky trajtim, mbështetes i fazës luteale, vazhdon deri në javën e 10, nëse ndodh shtatzënia. Në rastet kur shtatëzania nuk ndodh dhe shfaqet gjakderdhja menstruale, mjekimi ndërpritet me fillimin e gjakderdhjes.
Në ditën e 12-të pas transferimit të embrionit, pacienti informohet për rezultatin e shtatezanise duke bërë një test shtatëzënie.

Na kontaktoni